En eventuell vekterstreik vil føre til at Avinor stenger flyplassen for alle som skal reise ut fredag.– Passasjerer som ankommer Oslo lufthavn og har Oslo som endedestinasjon, vil ikke bli berørt dersom det blir streik. Men skal du videre med fly, kan du bli berørt, opplyste Avinor denne uken.Torsdag klokka 13 møttes partene i vekteroverenskomsten, Parat og NHO Service, hos Riksmekleren i et forsøk på å løse konflikten.
– Ikke taktisk
Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen avviser at det ligger taktiske årsaker bak at vektere på Oslo lufthavn blir tatt ut i streik ved brudd i meklingen.– Det har ikke noe med det å gjøre. Vi spekulerer aldri i sånt. Vi har tusen medlemmer som er omfattet av vekteroverenskomsten. Det er et kollegium som står sammen, sa han til NTB rett før meklingen startet.Han beskriver avstanden mellom partene som overraskende stor. Larsen sier arbeidstakernes krav ligger innenfor rammen av frontfaget og handler om en anerkjennelse for vektere med ansvar, kompetanse og særlig risikofylt tjeneste.– Det er ikke snakk om særlig med penger. Dette dreier seg om mindre enn 10 øre per time til alle vekterne i Norge. Vi skal ikke gi 10 øre til alle, men ta den 10-øringen og flytte den til de som har en særlig risikofylt tjeneste, sier Larsen.