- Jeg har ikke sovet i det siste

Gunhild Stordalen innrømmer at hun gleder seg sånn til EAT-konferansen at hun ikke har fått sove den siste tiden.

I formiddag går Gunhild Stordalen på scenen under EAT-konferansen i Stockholm for å invitere noen av verdens fremste forskere og politikere til debatt om hvordan kloden skal greie å gi sunn mat til en stadig økende befolkning. Det gjør hun til tross for at hun er midt i behandlingen for den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose, skriver VG.- Jeg kan ikke la være å jobbe med noe så spennende. Jeg er syk, men min sykdom er ikke viktigere enn den utfordringen verden står overfor: Hvordan ni-ti milliarder mennesker bare om få år skal ha nok mat å spise. Jeg har ikke sovet i det siste, fordi jeg gleder meg sånn til konferansen, sier hun.Se Stordalens åpningstale her fra kl. 10:00.I fjor høst fikk Gunhild et tilbakefall av sykdommen, og på onsdag bærer det tilbake til sykehuset i Nederland hvor en ny cocktail venter henne. - Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å ta meg av livet mitt og det jeg brenner for - så får legene ta seg av sykdommen, sier hun til avisen.Til EAT kommer blant andre EUs kommissær for helse og matsikkerhet, litauiske Vytenis Andriukaitis, for å prate om hva vi skal gjøre for å få slutt på at enorme mengder mat kastes. Gunhild har klare råd til hvordan hver enkelt av oss kan begrense matavfallet:- Smak på melken før du heller den ut; den kan ofte drikkes mange dager etter at datoen har gått ut. Det samme gjelder ost og skinke og andre dagligvarer; de holder som regel mye lenger enn det som står på datostemplingen. Og så kan du jo kjøpe litt mindre tallerkener neste gang de skal bytes ut. Da både spiser og kaster du mindre.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også