Jubel på Torp for nye Ryanair-ruter

Ryanairs basenedleggelse på Rygge betyr kroken på døra for flyplassen. I Sandefjord jubler man imidlertid over flere nye Ryanair-ruter.

Sandefjord lufthavn Torp overtar flyrutene til Alicante, Gdansk, Gran Canaria, Krakow, Manchester, Milano, Tenerife og Warszawa fra 1. november. Manchester-ruten byttes ut med Liverpool, mens London strykes fra vinterprogrammet.Torp får til sammen fire nye ruter – til Tenerife, Milano, Manchester og Krakow.– Det vil bety flere titalls nye arbeidsplasser i regionen vår, sier Tine Kleive-Mathisen, markedssjef ved Torp Sandefjord lufthavn, til Nettavisen.Selv om nye ruter er en god nyhet for Torp, føler hun med sine kolleger på naboflyplassen i øst, og legger ikke skjul på hva hun mener om den omstridte flypassasjeravgiften.– Vi har stor sympati og føler med kollegene våre på Rygge hvis de nå må legge ned. Dette er en avgift som innføres som ikke er konsekvensutredet, og som får store konsekvenser for dem, sier hun.– Avgiften er særdeles, særdeles uheldig, mener hun.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker