– Dette er ikke en konferanse hvor dere kan lene dere tilbake, se på noen power point-presentasjoner og utveksle forretningskort. Vi forventer at dere tar med deres egne ideer, og forhåpentligvis kan dere ta med dere enda større ideer, partnerskap og planer hjem igjen, sa Stordalen i åpningstalen.Den to dager lange konferansen får mange celebre gjester i år. Blant dem kronprinsessene Mette-Marit og Victoria og TV-kokken Jamie Oliver. Ifølge EAT er det påmeldt dobbelt så mange pressefolk som i fjor.– Koalisjon av de modigeTil en fullsatt konferansesal ønsket Stordalen alle de ulike gruppene velkommen. Akademikerne og vitenskapsfolkene, næringslivsrepresentantene og politikerne. Og kokkene, som skal lære oss alle hvordan fremtidens mat smaker. Som kan hjelpe til å dulte oss i riktig retning slik at vi som forbrukere tar bedre beslutninger om mat i våre egne liv.– Sammen kan vi utgjøre en koalisjon. Ikke bare en koalisjon av de villige, men også av de modige og fremovertenkende. Verden trenger dette mer enn noensinne, sa Stordalen.RundebordssamtaleMålet med EAT-konferansen er å finne løsninger for økt bærekraft i matproduksjon og verdens matsystemer, økt matsikkerhet og sunt kosthold.– Vi må jobbe sammen. Verden trenger ikke en løsning som kommer ovenfra og ned, og vi har ikke tid til å vente på et svar som vokser fram oppover. Det verden trenger, er en rundebordssamtale. Og EAT er det bordet, sa Stordalen. (©NTB)