Undersøkelsen som er gjengitt av CNBC, viser at bare 16 prosent av de spurte investorene ser på de iverksatte tiltakene til Japans statsminister, Shinzo Abe, som en suksess.Det er kraftig ned fra tilsvarende undersøkelse i 2015. Da mente hele 72 prosent av de spurte at tiltakene var en suksess. Nå ser investorene også mørkt på fremtiden. 44 prosent tror Abenomics har lite potensial fremover, mens 1 av 10 ikke tror at det finnes mer potensial i det hele tatt.Mens 93 prosent av de spurte i fjor trodde at Japans økonomi ville vokse i 2016, er det kun 40 prosent som fortsatt tror på økonomisk vekst i inneværende år.90 prosent tror dermed at den japanske sentralbanken vil øke stimuleringen ytterligere, både i form av enda lavere styringsrente, og mer kvantitative lettelser.Japan har allerede en negativ styringsrente og har i flere omganger kjørt på med kvantitative lettelser. På tross av det sliter økonomien fortsatt og i den rådende markedsuroen, kaster investorene seg over japanske yen og statsobligasjoner, mens de selger seg ut av japanske aksjer.På torsdag kommer neste rentebeslutning fra den japanske sentralbanken.