Norsk kjemikalietanker grunnstøtte i Alaska

En norsk kjemikalietanker grunnstøtte i Beringhavet utenfor Alaska. Det er ikke meldt om skader eller utslipp etter grunnstøtingen.

Publisert 26. juni 2016 kl. 07.13
Oppdatert 26. juni 2016 klokken 07.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 95 ord
Fra Alaska. AP Photo

Uhellet skjedde ved øya Nunivak fredag morgen. Mannskapet klarte selv å få skipet løs, og det gikk videre for egen maskin for å finne smulere farvann og sjekke for eventuelle skader.Den amerikanske kystvakten sier det ikke er tegn til at noen om bord er blitt skadd eller at det har vært forurensende utslipp i forbindelse med grunnstøtingen. Det 182 meter lange skipet er lastet med drøyt 14 tonn ulike drivstoffprodukter.Rundt 200 mennesker og 500 moskuser bor på øya Nunivak, som ligger rundt tre mil utenfor kysten av Alaska. Øya ligger på 60 grader nord, samme