Bakgrunnen for konflikten er at Amers merkevarer Salomon og Atomic i januar lanserte sko og bindinger med navnet Prolink, som er kompatible med Rottefellas bindingssystem.Rottefella mener at Amer har brutt markedsføringsloven og god forretningsskikk og ber Oslo tingrett forby Amer å selge produktene.– Dette er en viktig sak for oss. Vi mener fair play er et avgjørende prinsipp for god konkurranse og innovasjon i markedet, sier administrerende direktør Christer Johnsen i Rottefella.Amer mener på sin side at produktet ikke er noen etterligning, men snarere et nytt produkt som er utviklet gjennom egen forskning.– Det eksisterer ingen brudd på Rottefellas rettigheter, verken innen design, varemerke, patent eller markedsføringsloven. Lanseringen er et eksempel på sunn konkurranse som vil komme forbrukerne til gode, mener Simen Mørdre i Amer Sports Norge.Det er satt av fem dager til saken. (©NTB)