Ryanair: - Kan flytte i løpet av en ettermiddag

Flyselskapet gir opp å vokse i Norge.

Ryanair legger norsk fly­avgift og norske passasjerer bak seg, og gir opp å vokse i Norge. Nå satses det i Tyskland og Øst-Europa, skriver DN.Årsaken er enkelt og greit at flypassasjeravgiften gjør det mer lønnsomt å satse andre steder.- Hadde vi kunnet ta 80 kroner ekstra betalt per billett, så hadde vi gjort det, sier Ryanairs kommersielle direktør, David O’Brien, til DN.Ifølge avisen er selskapets fortjeneste per passasjer 13 euro, eller omtrent 120 kroner. Flyavgiften rammer dermed hardt for selskapet som satser fullt og helt på lavpris.Ryanair legger ikke skjul på at selskapet tar svært raske beslutninger om å forlate et marked om politiske beslutninger går imot dem.- Vi kan flytte i løpet av en ettermiddag, sier O’Brien, til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også