Siktet for bedrageri av flere titalls millioner

Politiet mistenker et av Trondheims mest profilerte eiendomsselskaper for bedrageri for flere titalls millioner kroner, ifølge Adresseavisen.

Bakgrunnen for at politiet åpnet etterforskning av selskapet er anmeldelser fra fire firmaer som hevder å ha blitt bedratt av det.– Anmeldelsene gjelder et betydelig beløp, uten at jeg vil komme inn på størrelsen på disse. Etterforskningen ønsker å bringe på det rene hva som har skjedd, både det som taler for og imot det siktelsen gjelder, sier politiadvokat Aage Sliper Midling ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.Hun bekrefter at ett firma og to personer øverst i bedriftshierarkiet er siktet for grovt bedrageri, men vil ikke utdype hva politiet mener er de straffbare handlingene. Ifølge Adresseavisens kilder er det snakk om grovt bedrageri for flere titalls millioner kroner og brudd på regnskapsloven.– Anmeldelsene er grunnløse. Selskapet og dets ledelse vil i samarbeid med politiet arbeide for å tilbakevise påstandene om at det har skjedd noe klanderverdig, og legger til grunn at saken blir henlagt, skriver advokat Halvard Helle, som representerer de siktede.Politiet i Trondheim har fått bistand av Økokrim i etterforskningsarbeidet. (©NTB)