<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Tidspunktet for oljeprisfallet har vært godt for oss

Gerhard Ludvigsen står i spissen for et av de første gassprosjektene mellom vestlige selskaper og Iran siden sanksjonene ble fjernet i januar.

    Publisert 17. juni 2016 kl. 08.05
    Oppdatert 17. juni 2016 klokken 08.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord

    Tidligere Konica-forhandler Gerhard Ludvigsen gikk konkurs med fotokjeden. Nå skal han produsere gass i Iran – som en av de første etter at sanksjonene mot landet ble fjernet, skriver Dagens Næringsliv.Det er drøye to uker siden den britiske næringslivsavisen Financial Times meldte at et hittil ukjent norsk selskap, Hemla Vantage, er i ferd med å signere en avtale med et iransk selskap.- Vi har hatt litt flaks. Tidspunktet for oljeprisfallet har vært godt for oss, sier Ludvigsen, som er barnebarnet til grunnleggeren av Gerhard Ludvigsen AS, og som driver familiebedriften videre.- Hvis prisene hadde vært høyere, hadde det vært sterk konkurranse om å gjøre slike prosjekter. Men når det ikke er så mye penger å tjene i første omgang, og prosjektet ikke er så veldig stort, er de store internasjonale spillerne ikke like interesserte, påpeker han overfor avisen.Kontrakten i Iran vil være for etablering av et felles selskap med Kharg Petrochemical Company, eid av statseide National Petrochemical Company. Partnerskapet planlegger oppstart av lng-produksjon og -eksport i løpet av første kvartal 2017. Prosjektet vil også bli det første flytende lng-anlegget i verden som kommer i produksjon.