Tine kutter 69 millioner kroner

Tine skal spare 69 millioner kroner ved å legge ned meieriet i Hardanger og flytte deler av produksjonen, opplyser selskapet.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.
Næringsliv

Produksjonen av kremost skal samles i Ørsta, og meieriet i Hardanger legges ned. Meieriet i Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når produksjon av Jarlsberg for eksport utgår, trolig fra 2020. I tillegg skal produksjon av brunost og gomme-produkter på Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg.Målet er å tilpasse industrikapasiteten og optimalisere produksjonen, skriver Tine i en pressemelding.Endringene gjør at meieribedriften sparer 69 millioner kroner årlig, men det vil ta flere år før alle endringen kan gjennomføres.– Jeg har stor forståelse for at mange av våre medarbeidere nå vil føle usikkerhet i forhold til fremtidig jobb, men vi skal ta oss av hver enkelt medarbeider for å skape mest mulig trygghet, og dette har vi gjort mange ganger med godt resultat, sier Per Ivar Berg, konserndirektør for produksjon i Tine, i en pressemelding.

tine
kostnadskutt
Nyheter
Næringsliv
Landbruk