Åtte personer tiltalt i den danske Se og Hør-saken

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken.

Næringsliv

Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.Det er reist tiltale mot åtte personer, samtidig blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og dom er ventet i slutten av november.I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven. (©NTB)

se og hør
danmark
Nyheter
Næringsliv