Adidas saksøker selskap for plagiat

Den tyske sportsgiganten Adidas har saksøkt den danske skoprodusenten Ecco for plagiat.

Foto: Adidas

Adidas mener at flere av Eccos skomodeller er utformet på en måte som gjør at de ligner på deres modeller med de tre velkjente stripene på siden, skriver det danske nettstedet Finans.dk.– Eccos handlinger demonstrerer en forsettlig, overlagt og ondsinnet hensikt om å utnytte den goodwill som er knyttet til det tre-stripete varemerket til stor og uopprettelig skade for Adidas, heter det i stevningen som er levert til en domstol i Oregon i USA.Det går ikke fram av søksmålet hvor mye Adidas krever i erstatning, men sportsgiganten vil ha rettens medhold i at Ecco straks må stanse produksjon og salg av de omstridte modellene.I 2008 ble en amerikansk skoprodusent dømt til å betale 82 millioner kroner i erstatning til Adidas i en lignende sak.Adidas-konsernet, som har laget sko med tre striper siden 1950-tallet, omsatte i fjor for nærmere 160 milliarder kroner.Ecco hadde til sammenligning en omsetning på drøyt 11 milliarder kroner og avviser plagiat-anklagen fra Adidas.– Ecco nekter for å ha begått en slik overtredelse og tviler på om forbrukerne vil være forvirret og i tvil om det er snakk om en Adidas-sko eller en Ecco-sko, heter det i en uttalelse fra den danske skoprodusentens kommunikasjonssjef Søren Kragh Pedersen. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker