Faksimile fra presentasjonen

Brasil gir Facebook 11,6 millioner dollar i bot

Facebooks Brasil-kontor er bøtelagt for å nekte å utlevere brukerdata fra meldingstjenesten WhatsApp til en politietterforskning av en kriminalsak.

– Facebook Brasil har vist enorm mangel på respekt for brasilianske institusjoner, uttaler påtalemyndigheten i Brasil.Brasilianske myndigheter har gjentatte ganger stengt WhatsApp, som eies av Facebook, i striden om tilgang til brukerdata. Mens myndighetene insisterer på at de er avhengig av å kunne overvåke kommunikasjon mellom kriminelle, mener Facebook at de har plikt til å ivareta personvernet til deres brukere og argumenterer for fri kommunikasjon.I forrige uke ble tolv personer arrestert for meldinger via telefon og WhatsApp som tyder på at de planla et terrorangrep under OL, som begynner om få dager i Rio de Janeiro. Det brasilianske justisdepartementet vil ikke opplyse hvordan de fikk fatt i meldingene.Rundt 100 millioner brasilianere bruker meldingstjenesten, kun slått av sørafrikanerne som topper listen over brukere per land. (©NTB).


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også