Brudd i oljeservice-forhandlingene

Bransjeorganisasjonen forlot forhandlingene om oljeserviceavtalen med Industri Energi i Stavanger natt til onsdag.

Detalj fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX olje oljeservice
Næringsliv

Selv om Industri Energi var villig til å forhandle videre om avtalen, valgte Norsk olje og gass å forlate bordet. Forhandlingene om oljeserviceavtalen ble gjenopptatt tirsdag etter at fagforeningen trengte et opphold.– Vi prøvde i det lengste på å være konstruktive og var villig til å fortsette forhandlingene utover natten, men Norsk olje og gass valgte å forlate forhandlingene, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.Han beskriver Norsk olje og gass som usedvanlig harde i forhandlingene. De oljeserviceansatte allerede har betalt en høy pris for krisen i oljeindustrien, gjennom tusenvis av oppsigelser og permitteringer, mener han.– Når arbeidsgiverne nå går til angrep på våre arbeidstidsbestemmelser, så er det noe vi ikke kan akseptere, sier han.Industri Energi sitt forhandlingsutvalg skal samles onsdag morgen for å forberede videre strategi på oljeserviceavtalen.Bransjeorganisasjonen har rundt 6.500 medlemmer innen oljeserviceområdet. Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er det gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både på offshore, på land og innenfor dykking. (©NTB)

olje og gass
industri energi
streik
Nyheter
Næringsliv