Drivstoffstreiken er avsluttet

Streiken i oljeleveransesektoren som har rammet tankingen av fly ved flere flyplasser, er avsluttet, opplyser Norsk Transportarbeiderforbund.

Arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonene Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Parat ble fredag enige i meklingen i tariffoppgjøret for oljetransportavtalen. Partene møttes hos Riksmekleren etter en ukes streik i oljeleveransesektoren, og enigheten betyr at streiken avsluttes.Partene er enige om å heve minstelønnssatsen med 2,4 prosent og beregningsgrunnlaget for skifttillegg og vakttilleggene med 2,3 prosent fra 2015-nivå.Etter bruddet i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri natt til lørdag, ble ansatte ved flyplassene i Bergen, Stavanger og Tromsø tatt ut i streik. Onsdag ble også ansatte ved Bodø lufthavn og Værnes utenfor Trondheim tatt ut i streik. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også