<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Håver inn på søppel

Søppelkongen Hellik Teigen (76) tjener rått på andres avfall. Overskuddet beholdes i selskapet for å unngå formuesskatt.

    Publisert 10. juli 2016 kl. 08.25
    Oppdatert 10. juli 2016 klokken 08.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 435 ord

    - Med tanke på det kraftige fallet i jernprisen på høsten i fjor er vi godt fornøyd med resultatet. Jernprisen falt med 50 prosent, og lavere pris på produktene vi selger merkes godt, forteller Hellik Teigen til Finansavisen.Selskapet, som også bærer hans navn, har samlet gått med 200 millioner kroner i overskudd de tre seneste årene. I fjor leverte de et noe svakere årsresultat enn i 2014, men Hellik Teigen-konsernet kan likevel se seg tilfredse med en pen bunnlinje på 67,8 millioner kroner.- Vi leverer jevnt gode resultater år etter år, det er noe vi kan være stolte av, kommenterer Teigen overfor Finansavisen.Vil unngå formuesskattSelskapet er landets største aktør innen gjenvinning av metall, jern og elektrisk avfall, såkalt EE-avfall. Likevel var det ikke alt som gikk som det skulle for Hellik Teigen i fjor. Selskapet hadde nemlig flere datterselskaper som gikk med underskudd, noe som trekker ned resultatet for familiebedriften.- Det skyldes også fallet i jernprisen, og det var særlig ett datterselskap som slet tungt utover høsten. Det er imidlertid ikke uvanlig i vår bransje at det svinger noe, sier Teigen.Hellik Teigens sønn, Ring Tore Teigen, overtok styringen av bedriften i 2005. Selv er Hellik Teigen styreleder, og han er godt fornøyd med sønnens innsats. Selskapet har fortsatt til gode å levere røde tall under Ring Tore Teigens ledelse, og de har tjent 570 millioner det seneste tiåret.Far og sønn er selskapets aksjonærer, men utbytte ønsker de ikke å ta ut. Det har de ikke gjort på ti år.- Vi har ikke tradisjon for å ta ut utbytte i selskapet vårt. Fra vår side er det ønskelig å beholde midlene i selskapet for å videreutvikle det. I tillegg skal vi ikke legge skjul på at det er gunstig for oss å beholde midlene i selskapet som følge av formuesskatten, innrømmer Teigen overfor Finansavisen.Investerte for 250 millionerHellik Teigen investerte i fjor for 250 millioner kroner i nye maskiner og anlegg i Drammen og Bergen. I vestlandshovedstaden skal selskapet gjøre noe de tidligere aldri har gjort.- Vi bygger anlegg i Bergen for å ta imot skip som kommer til opphugging. For å utvikle bedriften forsøker vi oss på noe nytt, og det blir spennende å se utfallet av investeringen, sier Teigen til Finansavisen.I år håper 76-åringen at selskapet skal klare å levere tilsvarende tall som i fjor. Teigen har ikke tro på at selskapet når tallene fra 2014, da de satt igjen med 86 millioner på bunnlinjen.- Det er for mange usikkerhetsmomenter til at vi kan være så optimistiske. Jernprisen og valutakursen er to faktorer som er helt avgjørende for resultatene våre, forteller han.Finansavisen finner du her!