<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har gitt daglig milliontap for turistnæringen

Etter at E16 i Gudvangen i Sogn og Fjordane ble stengt på grunn av ras, har cruiseturister blitt nødt til å avlyse overnattinger og utflukter for millioner.

    Publisert 30. juli 2016 kl. 08.18
    Oppdatert 30. juli 2016 klokken 08.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord

    Veien har vært stengt siden tirsdag ettermiddag og har gjort det vanskelig for cruiseturister å komme seg rundt i distriktet, skriver Bergens Tidende.Blant annet måtte 500 turister avbestille en lunsjbestilling på Stalheim hotell, i tillegg til at 60 overnattingsgjester måtte droppe besøket.– Det er veldig ødeleggende for turismen. Vi kommer jo ikke til med busser på den mest populære ruten mellom Flåm og Voss, sier daglig leder Arthur Kordt i European Cruise Service, som tilbyr utflukter til cruiseturister. Han sier at raset har ført til et tap på flere millioner hver dag for reisenæringen.Veien åpner igjen lørdag klokka 11. Hotelleier Ingrid Tønneberg på Stalheim Hotell håper på å kunne tjene inn igjen tapet.– Jeg teller ikke i kroner og øre, men det er sikkert en del hundre tusen. Det bør vi klare å tjene inn igjen, sier hun. (©NTB)