En gruppe investorer, deriblant et knippe PE-fond, ledet av den amerikanske talentagenten, WME-IMG, skal ha betalt over 4 milliarder dollar, eller omtrent 34 milliarder norske kroner, for Ultimate Fighting Championship (UFC).UFC er det største forbundet i kampsporten MMA (Mixed Martial Arts) og er en kampsport bestående av elementer fra blant annet bryting, kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu.Med seg på laget fikk WME-IMG oppkjøpsfondene KKR & Co og Silverlake Partners, samt investeringsselskapet til Michael Dell.UFC har vokst vanvittig de siste ti årene med 260 millioner fans verden over og når ifølge Bloomberg mer enn 1,1 milliard tv-seende husholdninger. VG omtaler UFC som sportens svar på Champions League, og investorene ser dermed stort potensiale for videreutvikling av konseptet.«Vi ser frem til å hjelpe organisasjonen og deres atleter til å identifisere nye muligheter til å utvikle og etablere deres globale fotavtrykk videre», sa WME-CEO, Ari Emanuel, i et notat gjengitt av Bloomberg.Den største og mest kjente stjernen i UFC-sirkuset er den frittalende iren, Conor McGregor, mens det til nå bare har vært tre nordmenn som har gått kamper i regi av UFC. Til høsten blir Emil Meek den fjerde da han møter tyske Jessin Ayari til kamp i Hamburg den 3.september.