Lotterilisenser kan bli avgjort med loddtrekning

Lotteritilsynet kritiseres fra ulike kanter. 

Spill fra Norsk Tipping. Foto: Scanpix
Næringsliv

- Om det var hastverk overfor Esa, taktiske politiske beveggrunner eller kort og godt mangel på sunn fornuft som gjorde at prosessen ble til et kappløp i hektiske sommermåneder, er vanskelig å bedømme, uttaler tidligere tv-direktør, Finn H. Andreassen, ifølge DN.Kulturdepartementet har utlyst fem lisenser til å drive private lotterier med en omsetning på inntil 300 millioner kroner hver i året og åtte organisasjoner har søkt.Nå kan det se ut til at de heldige vinnerne vil bli avgjort med loddtrekning, etter en saksbehandling som levnes liten ære av flere av de involverte, skriver avisen.Andreassen, som har slått seg sammen med tidligere norsk Tipping-direktør Reidar Nordby og skøyteløper Johann Olav Koss, mener korte tidsfrister og feiltolkning av krav er tegn på en politisk rigget prosess. Han er kritisk til en lang liste med kompliserte søknadskrav, kombinert med en søknadsfrist som bidro til at alt måtte løses på fire sommermåneder. Også Røde Kors er kritiske til prosessen og mener lotteritilsynet har endret spillereglene underveis i prosessen. 

lotteritilsynet
Nyheter
Næringsliv