Lotteritilsynet reagerer på koblingen

Direktør og Lotteri- og stiftelsestilsynet, Atle Hamar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Stiftelsens mål var å dele ut penger til norske lag og foreninger.

Stiftelsen Folkeandelen, som selskapet Spilleautomater.com sto bak, legges ned.De som registrerte seg for å motta støtte fra stiftelsen, fikk i etterkant epost fra det utenlandske spillselskapet som oppfordret foreningene til å verve folk til å spille og dermed bidra til å generere inntekter, skriver Dagens Næringsliv.Styreleder Bjørn Grene i Folkeandelen er også storaksjonær i Spilleautomater.com. Han sier stiftelsen gir seg etter det han mener har vært et hardkjør fra Lotteritilsynet.– Det ble veldig strevsomt å skulle svare på tilsynets innsigelser nær sagt daglig, sier Grene. Tilsynet sier på sin side at det har ønsket dialog med stiftelsen, men at det har tatt tid å få svar i det hele tatt. Grene sier tilsynet har sett på virksomheten som skjult markedsføring for spillselskapet bak stiftelsen.Tilsynsdirektør Atle Hamar reagerer på koblingen mellom det å registrere seg hos stiftelsen og deretter motta oppfordringer om å delta på Spilleautomater.com.– Det er absolutt edelt å prøve å skaffe til veie nye inntekter til det frivillige arbeidet, men da må det gjøres på lovlig vis, og ikke gjennom selskaper som ikke har løyve til å drive pengespill i Norge, sier Hamar til avisen. (©NTB)


Les også