Raiola er Zlatans supermann

Mino Raiola (48) er pizzabakeren som ble superagent. Nå tjener han trolig snart 225 millioner kroner på Paul Pogbas overgang.

Thanassis Stavrakis
Næringsliv

Raiolas første markante handel var Pavel Nedved i 1996. Siden det har det bare rullet på, skriver Daily Mail.Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli og Paul Pogba er noen av hans klienter.Det store gjennombruddet kom da Raiola inviterte en ung Ibrahimovic (da Ajax) til lunsj. De fant tonen nesten umiddelbart og har fartet rundt til en rekke toppklubber siden.Raiola har mange fiender og er ikke godt likt av så mange klubbeiere og managere og trenere.– Allerede fra første øyeblikk stolte jeg ikke på ham. Det er en eller to agenter jeg ganske enkelt ikke liker. Mino Raiola er en av dem, skrev Sir Alex Ferguson i sin selvbiografi for noen år siden.KravNå om dagen er det isfront mellom Raiola og Juventus. Torino-klubben er ikke villig til å betale ham 10 prosent av det mange tror blir en overgang verdt 1,1 milliard til Manchester United.Dette klubbyttet skal gi Raiola hele 20 prosent av totalsummen.Han har allerede «solgt» spillere for nær 2,5 milliarder kroner. Går Pogba-dealen gjennom er beløpet oppe i 3,6.Raiola tar mellom 10 og 15 prosent av overgangssummen og får ikke sjelden en cut av lønningene også.Dress og slips er ikke noe for ham. T-skjorte og treningsbukser er hans favorittantrekk.Klientene elsker ham. Raiola får stort sett tynt ut hver eneste mulige euro.Han jobbet i familiens pizzeria i Nederland og var tolk (behersker sju språk) da Dennis Bergkamp ble solgt fra Ajax til Inter i 1993.I samme slengen snek han til seg fotokopier av Bergkamps kontrakt og dermed verdifull kunnskap til å starte opp sitt eget agentfirma kort etter. (©NTB)

manchester united
zlatan ibrahimovic
mino raiola
Nyheter
Næringsliv