Støtte til Islamsk Råd holdes fortsatt tilbake

Kulturdepartementet holder fortsatt statsstøtten til Islamsk Råd tilbake, men har invitert til et møte i august for å diskutere den interne striden i styret.

Kulturdepartementet har bedt om en redegjørelse om den interne situasjonen i rådet som følge av at hele styret gikk av 4. juni, skriver Aftenposten. Rådet leverte inn en redegjørelse der det ble beskrevet hva som skjedde under møtet der styret gikk av, samt at arbeidet med å velge et nytt styre vil tas opp etter sommeren. Til tross for redegjørelsen, har departementet besluttet å holde igjen støtten og invitere til et nytt møte 23. august.Kulturdepartementet vil ikke kommentere saken, og medlemmene av det midlertidige arbeidsutvalget i Islamsk Råd ønsker å snakke sammen før de kommer med en uttalelse.Islamsk Råd mottar 1,3 millioner kroner i statsstøtte. Etter planen skulle det ha blitt utbetalt 650.000 kroner i juni. Statsstøtten vil tidligst utbetales etter møtet 23. august. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også