Tiltalt for å svindle til seg 25 millioner ved å hevde han var sønn til skipsreder

Oslo Tingrett - Foto: Scanpix

Før helgen tok Økokrim ut tiltale mot en bærumsmann for en lang rekke grove bedragerier i perioden 2006–2015.Ifølge Aftenposten skal mannen i 50-årene ha utgitt seg for å være sønnen til en kjent skipsreder, og sagt at han ventet en betydelig arv.Ved hjelp av dette lurte han en Oslo-mann til å utbetale ham til sammen minst 25 millioner kroner til forretningsprosjekter og personlige lån gjennom en tiårsperiode, ifølge tiltalen fra Økokrim.Bærums-mannen er i skattelistene oppført med rundt 0 i inntekt og formue de siste ti årene, med unntak av 2006, da han står oppført med cirka 50.000 kroner i inntekt.- Min klient bestrider straffeskyld for alle punkter i tiltalen. Han regner også med at en hovedforhandling vil vise at han verken er en bedrager, ei heller har han begått utroskap, skriver mannens forsvarer, Benedict de Vibe, i en SMS til Aftenposten.Saken skal opp i Oslo tingrett i slutten av oktober.