Vil bygge batterier i Thailand

Thailand vil gjøre landet til en regional klynge for klimavennlige biler. 

BMW vurderer å bygge en ny fabrikk i Thailand hvor de kan produsere batterier til deres hybridbiler, uttaler Thailands industriminister fredag, ifølge Reuters.Byggingen av fabrikken vil trolig begynne i midten av 2017 med en investering på rundt 500 millioner kroner, hvilket vil bidra til å gjøre hybridbiler billigere for kunder av BMW i Thailand.- Hybridbiler er fortsatt dyre, men så fort det finnes en fabrikk som kan produsere batterier vil BMWs hybridbiler bli rimeligere for kunder, uttalte ministeren, ifølge nyhetsbyrået.En talsperson for BMW har uttalt at selskapet vil komme med en pressemelding på mandag. Den Thailandske regjeringen har jobbet med BMW, blant annet med ulike skattefordeler, slik at landet kan bli et senter hybridbiler. Thailand er en regional produksjons- og eksportklynge for verdens ledende bilprodusenter og sektoren representerer rundt 10 prosent landets BNP.Nylig lettet Elon Musk på sløret rundt sin nyeste «master plan» for Tesla Motors, hvor han vil senke kostnadene så dramatisk at alle kan eie en Tesla