150.000 passasjerer har blitt rammet av Air France-streiken

Rundt 900 Air France-avganger ble søndag innstilt på grunn av streiken blant selskapets kabinpersonale. 150.000 passasjerer har så langt blitt rammet av streiken.

Foto: Air France
Næringsliv

Streiken gikk søndag inn i sin femte dag, etter at fagforeningene og Air France ikke ble enige om å forlenge kabinpersonalets avtale om lønn og arbeidsvilkår.Flyselskapet anslår at de har tapt titalls millioner euro på grunn av streiken.I tillegg til innstilte avganger har streiken før til redusert kapasitet på enkelte fly, på grunn av regler som krever minst én kabinansatt per 50 passasjerer i flyene.Ingen av Air Frances flygninger til og fra Oslo lufthavn var påvirket av streiken søndag, men ferierende nordmenn som skulle fly via Charles de Gaulle lufthavn i fellesferiens siste dag, kan ha blitt rammet på vei til Paris.Streiken skal etter planen vare til tirsdag, men fagforeningsleder Christelle Auster sier at forhandlingene står fast og at det kan bli aktuelt å forlenge streiken. (©NTB)

air france
streik
flystreik
fly
Nyheter
Næringsliv