Ansatte varsler flere aksjoner

Air France måtte innstille 150 flyvinger ut og inn til Paris mandag idet streiken blant selskapets kabinpersonale var inne i sin sjette dag. Fagforeningene varsler flere aksjoner framover.

Foto: Air France
Næringsliv

Om lag 10 prosent av innenlandsflygingene og 15 prosent av mellomdistanseflygingene ble innstilt, mens nesten alle langdistanseflygingene gikk som de skulle fra lufthavnen Charles de Gaulle. Tirsdag er det ventet at om lag 90 prosent av flygningene vil gå som planlagt.To fagforeninger for selskapets kabinpersonale krever at en kollektiv avtale som regulerer lønn og arbeidsmiljøregler skal gjelde i tre til fem år når den utløper 17. oktober, og ikke i 17 måneder slik selskapet har foreslått.En representant for fagforeningen SNPNC-FO sier til AFP at det kan komme nye aksjoner allerede neste uke.– Vi skal møtes i slutten av uka for å se hva vi vil gjøre. Ledelsen valgte å bryte den sosiale dialogen, vi har aldri stengt døra til forhandlinger, sier Christophe Pillet.Streikene den siste uken er beregnet å ha kostet selskapet 100 millioner euro, om lag 950 millioner kroner. Om lag 280.000 passasjerer antas å ha blitt rammet. (©NTB)

air france
Nyheter
Næringsliv