Avslørte «båtkirkegårder» i Oslofjorden

Utstyrt med sonar og tips fra publikum og fiskere har politiet avdekket fem «båtkirkegårder» i Indre Oslofjord. Politiet tror ikke alle båtene har havnet der ved et uhell.

Næringsliv

Tre av stedene ligger på mindre enn 20 meters dyp, og det ligger trolig mellom 10 og 20 båter på hvert sted, skriver VG. Politiet tror flere av båtene på fjordbunnen kan være senket med vilje, enten i forbindelse med forsikringssvindel eller bare for å bli kvitt dem uten å betale for det.– Dette er ikke bare uhell, for å si det sånn, sier nestkommanderende Eigil Haugen i Oslopolitiets sjøtjeneste. Han sier neste naturlige skritt vil være å sende ned dykkere for å undersøke nærmere.– Dersom det kommer fram at det ikke er en naturlig årsak til at båtene ligger på havbunnen, vil vi etterforske saken videre, sier Haugen. Han påpeker at det er både miljøfarlig og straffbart å senke en gammel båt for å slippe unna kostnadene ved en forsvarlig avhending.En av fiskerne i fjorden sier de underligste ting kan dukke opp i garnene, alt fra kjøleskap til båtvrak. Noen fiskere har også vært vitne til at båter er havnet på havets bunn i skumringen. (©NTB)

Båt
Nyheter
Næringsliv