Bøtter inn hundretalls millioner

- Det er ikke et arbeid, det er en livsstil.......

Næringsliv

- Vi har jobbet hardt, for å si det sånn. Det er ikke et arbeid, det er en livsstil, sier Svenn Kornelius Bekken (64), konsernsjef i BEWi, til Finansavisen.Sammen med SalMar-gründer Gustav Witzøe og sin bror Geir Bekken, startet han i 1980 emballasjeprodusenten BEWi på Frøya. Svenn Kornelius Bekken står i dag igjen som eneste eier av konsernet, som i 2015 omsatte for nærmere 621 millioner kroner. Av dette satt BEWi igjen med et resultat på 135 millioner.- På sikt vil vi i Norge potensielt kunne produsere 5 millioner tonn laks. For å frakte all laksen behøves rundt 250 millioner engangsemballasjer. Det tror jeg ikke tilhører fremtiden. Derfor har vi siden 2011 satset på gjenbruksemballasje, forklarer Bekken overfor Finansavisen.NæringsklyngeMed SalMar i spissen har Frøya, en øykommune helt vest i Sør-Trøndelag, utviklet seg til å bli en næringsklynge for aktører innen oppdrett. Gründeren legger ikke skjul på at kommunen har vært et velegnet sted å drive forretningene fra.

- Det er et samhandlingsmønster i regionen, som er veldig bra. Vi har store bedrifter som tar større samfunnsansvar enn bedriftene i Midt-Norge, sier Bekken.Gode år i venteBekken mener utsiktene er gode, spesielt innen oppdrettsnæringen.- Vi er begeistret for at regjeringen åpner opp for større produksjon av laks. Det er strålende at fiskemyndighetene virkelig trår til her, sier han til Finansavisen.- I samarbeid med myndighetene vil produsentene etterhvert takle lusesituasjonen. Utviklingen på kysten har vært fantastisk. Klarer vi å dra med oss de kommende generasjonene, tror jeg vi kan få mange gode år.Finansavisen finner du her!

fiskeri
frøya
bewi
Nyheter
Næringsliv