- Det blir uten tvil ny rekord i år

Alt tyder på at Lofoten og Røst setter ny turistrekord i år.

Næringsliv

Det er fullt av turister i Lofoten i år, fra ytterst på Røst til Svolvær. Lofotens reiselivssjef Elisabeth Dreyer i Destination Lofoten er sikker på at det blir ny rekord i år, og mer trafikk enn i rekordåret ifjor, skriver Dagens Næringsliv.- Det blir uten tvil ny rekord i år, det er en kraftig økning i år fra rekordåret ifjor. Det er fullt overalt. Hotellene har 99 prosent belegg. Det er bobiler overalt, sier hun til avisen.Turistnæringen i Lofoten hadde ifjor 400.000 gjestedøgn, uten at mindre rorbuer og privat overnatting telles med. Ifølge Dreyer er tallet derfor trolig dobbelt så høyt, nærmere en million gjestedøgn.Tallene for gjestedøgn i juli er først klare i september, men tall fra Statens vegvesen viser ifølge avisen at trafikken over Lofotens fastlandsforbindelse Lofast økte med om lag 10 prosent i juli i år sammenlignet med juli i fjor.- Reiseliv er helt klart den nest største næringen i Lofoten. Siden alt av hoteller fulle, har Lofoten den største veksten i Airbnb i Norden, med mer enn 600 som leier ut rom, sier Dreyer til DN.

lofoten
røst
Nyheter
Næringsliv