- Er Kristian Siem en dårligere businessmann i London enn i Oslo?

Det tror jeg neppe, sier den tyske avdelingsoverlegen Ira Ronit Julenica Hebold Haraldsen ved Oslo Universitetssykehus. 

Lege - Foto - Scanpix
Næringsliv

Antall utenlandske sykehusspesialister har økt kraftig siden 2000. Nå er over 20 prosent av dem utlendinger, skriver DN. En av dem er tyske Ira Ronit Julenica Hebold Haraldsen. Hun kom til Norge fra Tyskland som ferdig spesialist i 1994. Når hun som avdelingsleder ved Oslo Universitetssykehus i dag utlyser stillinger, får hun søkere fra hele Europa.– Det er en enorm konkurranse, og den beste får jobben, sier Haraldsen til DN, og mener det er i ferd med å bli en stadig tøffere internasjonal kamp om legestillingene i Norge.– At det er mangel på arbeidskraft er den viktigste grunnen. Men nå kommer det også en ny generasjon, der det blir en enorm konkurranse. Med så mange ressurser og så høye inntekter vil Norge være et ekstremt attraktivt innvandringsland, sier Haraldsen.Avisen spør om utenlandske leger bedre kvalifiserte.– Det norske arbeidsmarkedet tar de beste – uavhengig av nasjonalitet, legning og opprinnelse, svarer Haraldsen.

oslo universitetssykehus
lege
Nyheter
Næringsliv