F-35-kampfly er stridsklare

De første F-35A-flyene er stridsklare, melder det amerikanske forsvaret. Norge skal kjøpe inntil 52 kampfly av denne typen.

F-35. (AP Photo/U.S. Air Force, Staff Sgt. Joely Santiago).
Næringsliv

Forsvaret kunngjør at den første skvadronen er klar til kamp, noe som anses som en milepæl. Utrullingen av flyet har blitt forsinket og utsatt for kostnadsoverskridelser.De tolv kampflyene er stasjonert på en luftbase i Utah. De har gjennomgått tester og øvelser og er nå godkjent for strid. Forsvarskildene sier ikke når skvadronen kan bli sendt i kamp, men sier at flyene trolig kan sendes til utlandet tidlig i 2017.Flyet var ferdig produsert i september i fjor, og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) deltok i seremonien da Norges første F-35A-kampfly ble rullet ut av Lockheed Martin-fabrikken i Fort Worth i delstaten Texas. Norge skal kjøpe inntil 52 F-35A-fly med våpen og utstyr. Fra 2019 vil F-35A gradvis overta oppgaver fra F-16, ifølge forsvarsdepartementet. (©NTB)

jagerfly
f-35
Nyheter
Næringsliv