Fjord1-eier kontaktet storinvestor

Fjord1s minoritetseier er på frierferd. Johan H. Andresens Ferd skal være blant de som har blitt kontaktet.

Næringsliv

Det fremtidige eierskapet i transportselskapet Fjord1 er uvisst etter at Konkurransetilsynet har nektet Brønnøysund-baserte Torghatten å kjøpe selskapet.Fjord1s mindretallseier Havila åpner for samarbeid med lokale eiere eller et investeringsfond hvis det får overta transportselskapet. Johan H. Andresens Ferd skal ha blitt kontaktet, skriver Dagens Næringsliv.- Vi er positiv til å få med én eller flere langsiktige eiere i Fjord1, sier viseadministrerende direktør i Havila og styremedlem i Fjord1, Vegard Sævik, til avisen, men påpeker at konflikten med hovedeier først må bli avklart.- På sikt er det interessant å vurdere samarbeid med langsiktige investorer, enten lokale eller nasjonale. Det avgjørende er å finne eiere som kan sitte gjennom konjunktursvingninger selv om det kan komme noen dårlige år på børsen, sier Sævik.Etter det avisen forstår skal Andresens Ferd ha blitt kontaktet i fjor høst og viste interesse for eierskap i Fjord1. Ferd har tidligere kjøpt 38 prosent av rederiet Fjord Line.- Vi kommenterer ikke hvilke investeringer vi vurderer eller hvilke prosesser vi deltar i, skriver Ferds investeringsdirektør Tom Erik Myrlandi en tekstmelding til DN.

fjord1
havila
vegard sævik
ferd
johan h. andresen
Nyheter
Næringsliv