Flere organisasjoner får inntekter fra lotteri

Etter at et nytt regelverk kom på plass i 2013, får flere frivillige organisasjoner inn inntekter fra lotteri og bingo.

Næringsliv

– For oss er dette gull verdt. Før måtte vi ta høye egenandeler for arrangementer og tenke oss om både tre og fire ganger når vi fikk forespørsel om å sende medlemmer på kurs eller andre ting, sier Tom Atle Steffensen, leder for Landsforeningen for ryggmargsskade i Agder (LARS), til NRK.I 2013 kom det et nytt regelverk, der alle organisasjoner som fikk støtte gjennom ExtraStiftelsen måtte være godkjent av Lotteritilsynet.Tall fra Lotteritilsynet viser at antallet søknader har økt og at avslagene er færre etter regelendringen. I 2012 kom det inn 215 søknader, hvorav 95 ble avslått. Til sammenligning kom det i 2014 inn 267 søknader, hvorav 61 ble avslått. (©NTB)

lotteritilsynet
lotteri
Nyheter
Næringsliv