Fører av ulykkesbuss siktet for uaktsomt drap

Føreren av den ukrainske bussen som var involvert i en ulykke i Valldal lørdag, er pågrepet og siktet for uaktsomt drap. En mann omkom i ulykken og mange ble skadd.

Næringsliv

– Pågripelsen er gjort på bakgrunn av vitneobservasjoner og den tekniske etterforskningen, skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding tirsdag.Til Sunnmørsposten sier sjåførens forsvarer, advokat Sjur Engelsen Lange, at hans klient er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 og straffelovens paragraf 281. I praksis betyr det at mannen er siktet for uaktsomt drap.En mann omkom og 14 personer ble skadd da bussen med 41 personer kjørte av fylkesvei 63 ved Grønning i Norddal kommune lørdag.Åstedsundersøkelser viser at det var et sammenstøt mellom bussen og en personbil, ført av en politikvinne som ikke var i tjeneste, rett før bussen kjørte av veien.Bussjåføren ble pågrepet mandag kveld, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag 3. august i Sunnmøre tingrett.– Min klient har vært inne til avhør. Han har avgitt forklaring i saken og nekter straffskyld, sier Lange.Første fase av etterforskningen med åstedsundersøkelser og sporsikring er fullført, men det gjenstår fortsatt vitneavhør i saken. (©NTB)

sunnmøre
turisme
politiet
Nyheter
Næringsliv