Kinesisk konkurrent kjøper Uber China

Den kinesiske taxitjenesten Didi Chuxing har kjøpt opp den kinesiske tjenesten til den amerikanske transporttjenesten Uber.

Uber (AP Photo/Jeff Chiu, File)
Næringsliv

Det har lenge pågått en intens kamp om kinesiske markedsandeler mellom de to selskapene, som ifølge AFP har kostet begge milliarder av dollar.På sin offisielle mikroblogg bekrefter Didi oppkjøpet av Ubers tjenester i landet, og den nye operasjonens samlede verdi skal tilsvare totalt 295 milliarder kroner.Til gjengjeld får Uber og selskapets kinesiske partnere 20 prosent av aksjene i Didi Chuxing. I tillegg får Ubers grunnlegger Travis Kalanick en plass i selskapets styre.Det kinesiske selskapet har også investert i overkant av 8 milliarder kroner i Ubers globale tjeneste. (©NTB)

uber
Nyheter
Næringsliv