Kontrollkomiteen diskuterer Statkraft-saken

Utnevnelsen av Thorhild Widvey til ny styreleder i Statkraft blir torsdag tatt opp på et møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Næringsminister Monica Mæland (H) fikk i sommer krass kritikk for utnevnelsen av den tidligere kulturministeren og partifellen til Statkraft-vervet.Selv om Justisdepartementet slo fast at Mæland ikke var inhabil i saken og hun offentliggjorde to mye omtalte SMS-er, krevde flere av kontrollkomiteens medlemmer ytterligere svar fra statsråden.– Vi må få avklart at det har vært en reell saksbehandling og ikke uttrykk for en vennetjeneste, sa komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB like etter Mælands redegjørelse 5. august.Han tok deretter initiativ til et hastemøte i komiteen for å avgjøre om det er grunnlag for å åpne sak. Også Hans Fredrik Grøvan (KrF) krever flere svar:– Det som gjenstår nå, er innsyn i selve prosessen – det som handler om på hvilket tidspunkt Widvey ble informert om hennes kandidatur, og om det har vært en reell prosess i forkant av utnevnelsen av henne, sa han.Høyres Erik Skutle, som også sitter i komiteen, mener imidlertid saken ikke har noe i kontrollkomiteen å gjøre.Torsdag morgen samles altså komiteen for å drøfte hvilke skritt den eventuelt vil ta videre i saken. Komiteen skal også diskutere fremdriftsplaner for en rekke andre saker. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker