Kronen skyter fart

Kronen styrker seg på dagens tall.

Næringsliv

Dagens SSB-tall viste en overraskende sterk oppgang  i norske konsumpriser.Kjerneinflasjonen steg 0,7 prosent i juli, mot ventet en oppgang på 0,1 prosent.På årsbasis er kjerneinflasjonen opp 3,7 prosent, mot ventet 3,1 prosent.Ekspertisen er deltHovedårsaken til oppgangen var en solid prisøkning på matvarer og flybilletter.Ekspertene er delte i synet om Norges Bank nå kan glemme å kutte renten etter sitt september-møte.SEB står på at kuttet kommer, DNB Markets tviler, mens Nordea og Handelsbanken avlyser det.Nordea skrev allerede i en oppdatering før tallene at rentebunnen nå er nådd.Kronen styrker segDen økte sannsynligheten for at rentekuttet i september ikke blir noe av, har fått fart på kronen.EURNOK står i skrivende stund i 9,2843, mot 9,3363 like før klokken 10:00, da tallene ble sluppet.Dette tilsvarer en kronestyrkelse på over fem øre mot euro.USDNOK står i skrivende stund i 8,3043, mot 8,3710 like før klokken 10:00.Dette tilsvarer en kronestyrkelse på nesten syv øre mot dollar.

rente
norges bank
ssb
konsumpriser
kronen
Nyheter
Næringsliv