Kuttes renten i løpet av torsdagen?

Ivan Kverme
Næringsliv

- Dagens viktigst hendelse er rentemøte til BoE, slår sjeføkonom Kjetil Olsen fast i torsdagens rapport fra Nordea Markets.Ifølge Olsen er det ventet at renten vil bli kuttet med 25 basispunkter til 0,25 prosent, hovedsakelig basert på signalene BoE har gitt og ikke minst en svak PMI for juli.Han venter også en ny start på QE.- I tillegg kan BoE komme til å utvikle den pågående «funding for lending» ordningen, sier Olsen.Det vil i UK også bli publisert en inflasjonsrapport. På grunn av den siste tidens svekkelse av pundet vil det sannsynligvis bli rapportert om en inflasjon godt over målet i 2017 og 2018 på to prosent.- Vi venter at den pengepolitiske komiteen vil se igjennom dette og heller fokusere på å stabilisere produksjonen, avslutter Olsen.

kjetil olsen
rente
Nyheter
Næringsliv