Nå skal de dobbeltsjekke pendleradresser

Boligbygging. Foto: NTB Scanpix, Kjell Herskedal.

Skattedirektoratet skal sjekke arbeidstakeres bostedsadresser for å stoppe utenlandske entreprenører som ikke betaler pendleravgifter til sine ansatte.

– Vi skjerper kontrollen med at oppgitt bostedsadresse i Norge er en reell bolig, og ikke bare bedriftens kontoradresse, sier direktør Hans Christian Holte i Skattedirektoratet til Dagens Næringsliv.Ifølge avisen kan selskaper med utenlandske arbeidere i byggenæringen utnytte et smutthull ved at ansatte melder flytting til folkeregisteret til steder hvor prosjektene er, slik at de ikke defineres som pendlere. På den måten slipper selskapene å betale ansatte for kost, losji og hjemreiser som norske arbeidstakere får dekket.– Vi skal nå skjerpe våre rutiner på dette område, sier Holte.Entreprenørselskaper, Fellesforbundet og Arbeidstilsynet ønsker tiltaket velkommen.– Vi er positive til alle tiltak som gjør det vanskeligere for dem som ønsker å utnytte regelverket til skade for arbeidstakerne. Vi er også positive til alle tiltak som gjør det enklere for oss å håndheve regelverket, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet. (©NTB)