Nesten 700 skip mangler fremdeles sertifisering

Innen 1. januar neste år må over 500 lasteskip fra 8 til 15 meter og 180 fiskefartøy fra 8 til 10,67 meter sertifiseres før de settes i drift.

Paul Kleiven
Næringsliv

Dette er en følge av et nytt regelverk som trådte i kraft i fjor. Regelverket krever at også fartøy under 15 meter og fiskefartøy under 10,67 meter må kontrolleres før de settes i operasjon.Dersom du eier er skip i denne størrelsen, og ønsker å drifte det fra og med 1. januar 2017, bør du komme i kontakt med sjøfartsdirektoratet snarest.– Hvis de ikke kommer i gang med kontrollene og får gjennomført de endringene som må gjøres, er det alltid en risiko for at de ikke rekker å få skipet sertifisert innen fristen, sier kommunikasjonssjef Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NTB.

skip
Skipsfart
fiskebåter
lasteskip
Nyheter
Transport
Næringsliv