Pengene strømmer ut for Holta

2015 ble ikke et godt år for investor Halvor Holta.

Næringsliv

Investor Halvor Holta taper penger på rekordlave kraftpriser og gruvedrift, skriver Dagens Næringsliv.Holta er hovedinvestor i kraftselskapet Tinfos, og sitter gjennom sitt investeringsselskap Monial AS på aksjer for 198 millioner kroner.- Dette er et bunnår for oss. Uten at det er noe krise. Vi har god soliditet i selskapet og har gjort en del tiltak i 2015 og 2016 for å bedre resultatene fremover, sier Tinfos-sjef Rune Ingels til avisen.- Men det er ikke til å stikke under stol at de lave kraftprisene og de lave sertifikatprisene er med på å gjøre fremtidsutsiktene dårligere, påpeker han.Tinfos endte i 2015 opp med et underskudd før skatt på 44 millioner kroner, mens Holtas investeringsselskap Monial i fjor tapte hele 130 kroner.- Jeg har ingen kommentar til det, sier Holta til DN.Holta er Tinfos-arving og verdiene i investeringsselskapet kommer fra salget av industribedriften til franske Eramet i 2008. Halvor Holta fikk ifølge avisen en eierandel på 60 prosent av Tinfos’ vannkraftverdier og Eramet-aksjer for 1,8 milliarder kroner.

halvor holta
tinfos
monial as
Nyheter
Næringsliv
Børs