Regnet bøttet ned over Østlandet

Det kraftige regnværet som skyllet over Østlandet lørdag er noe som i utgangspunktet bare skjer noen få ganger i løpet av et århundre, ifølge meteorolog Vibeke Tynes fra Meteorologisk institutt.

Næringsliv

– Det ble målt 55 millimeter på Bygdøy på to timer, noe som skjer hvert 25. til 50. år, sier hun.– Det var ganske voldsomt en stund, med veier som flommet over, også ned i kjellerne til folk. Det var rimelig vått, fortsetter meteorologen.Mens det ble målt mest nedbør på Bygdøy med totalt 80,5 millimeter siden natt til lørdag, var det flere områder som fikk oppleve nedbøren. Asker logget 22 millimeter på en time lørdag, Lier i Buskerud opplevde 59 millimeter siden natt til lørdag og Bærum kom det 48,7 millimeter i det samme tidsrommet.Det voldsomme regnet avtok sent lørdag kveld og dro i retning Sverige, men det er ikke helt over ennå.– Vi venter en ny nedbørsfront utover ettermiddagen søndag, sier Tynes. (©NTB)

regn
nedbør
meteorologisk institutt
Nyheter
Næringsliv