Saudi-Arabia stiller likviditet til bankene

De saudiske bankene halter som følge av oljepriskollapsen.

De saudiske bankene halter som følge av oljepriskollapsen.
Næringsliv

Saudi-Arabias sentralbank (SAMA) har ifølge Bloomberg tilbudt saudiske utlånsbanker rundt 15 milliarder riyal i lån. Dette tilsvarer rundt 4 milliarder dollar. Lånene gis med kort løpetid for å lette en presset likviditetssituasjonen.- Likviditeten er veldig strukket nå, og vi venter å se økende press. Dette var et stakstiltak, men vi venter å se flere grep fremover, sier sjeføkonom Monica Malik i Abu Dhabi Commercial Bank til Bloomberg. (NB: trykk play i videoruten øverst dersom ikke avspillingen starter automatisk)Tre bankkilder opplyser til nyhetsbyrået at de fleste bankene benyttet seg av likviditetstilbudet fra SAMA.Saudi-arabiske bankers lån-til–innskuds-ratio, som er et nøkkeltall for å måle likviditeten, klatret til 90,2 prosent i juni måned. Dette er det høyeste siden november 2008.I februar økte SAMA bankenes muligheter til å låne ut fra 85 prosent av innskuddene til 90 prosent. 

saudi-arabia
bankkrise
Nyheter
Næringsliv