Skader for over 150 millioner etter regnet på Østlandet

Det er meldt inn rundt 2.000 skader til forsikringsselskapene etter flommen og uværet på Østlandet. Kostnadene vil trolig stige til over 150 millioner kroner.

Næringsliv

– Det er spesielt mange skader i Oslo, samt i Bærum og Asker. Det at ekstremnedbøren rammet så mange tettbygde områder, gjør at det blir mange skader. I mange kjellere har det kommet inn store vannmengder, og flere biler er også skadd av vannmassene. Det er et omfattende tørke og rehabiliteringsarbeid mange steder, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge til NTB.Så langt er skadene beregnet til rundt 150 millioner kroner, men Neverdal opplyser at dette tallet trolig vil øke.– Fortsatt er mange på ferie, og noen av disse får nok dessverre en ubehagelig overraskelse når de kommer hjem. Det er derfor fortsatt for tidlig å si noe om hvor mye uværet vil koste, men det kommer sannsynligvis til å bli langt mer enn det vi nå ser, sier Neverdal.Lørdag førte det kraftige uværet til at det rant vann inn i kjellere over hele Oslo, Akershus og Buskerud. Biler ble stående fast, både under vann og i køer, tog sto stille og veier ble sperret.– De som er rammet, må kontakte forsikringsselskapet sitt så snart som mulig, råder Neverdal. (©NTB)

flom
ekstremvær
finans norge
Nyheter
Næringsliv