Vil vurdere børsnotering av Fjord1

Onsdag ble det klart at Torghatten aksepterer at selskapet ikke får ta kontroll over konkurrenten Fjord1. Nå vil minoritetsaksjonær Havila diskutere børsnotering av Fjord1.

Næringsliv

Konkurransetilsynet satte foten ned for oppkjøpet, og det aksepterte Torghatten og Sogn og Fjordane fylkeskommune, som er hovedeier i Fjord1.– Det skyldes en totalvurdering. Nå står Fylkesutvalget fritt til å vurdere andre løsninger, sier fylkesordfører Jenny Følling (Sp).En av dem som var mot salget til Torghatten og som nå har et forslag til en annen løsning, er Per Sævik, skriver Dagens Næringsliv. Han representerer mindretallsaksjonær Havila i Fjord1 og vil diskutere en børsnotering av fergeselskapet.– En slik tanke er ikke fremmed. Det forutsetter at begge eierne er interessert og det har jeg ingen formening om, sier Sævik.Havila har også varslet søksmål mot fylkeskommunen fordi selskapet mener en forkjøpsrett er omgått i forbindelse med planen om å selge til Torghatten. Sævik vil ikke si om denne saken blir trukket etter at salget er stanset. (©NTB)

havila
torghatten
fjord1
Nyheter
Næringsliv