- Boligmarkedet begynner å ligne et pyramidespill

Knut Røed - Foto: Finansavisen

Knut Røed er bekymret for stor ustabilitet i fremtiden, og håper Norges Bank nå sakte men sikkert igjen vil øke styringsrenten.

Seniorforsker ved Frischsenteret, Knut Røed, mener Norges Bank bør heve renten med 0,25 prosentpoeng førstkommende torsdag, skriver Dagens Næringsliv.- Renten er for lav nå, sett i forhold til konjunktursituasjonen i Norge. Det er i praksis gratis å låne penger, og boligmarkedet begynner å ligne et pyramidespill, sier han til avisen.Røed mener at jo lengre dette får pågå, desto brattere kommer nedturen i boligmarkedet til å bli når vi etter hvert vender tilbake til klart positive realrenter.- Det kan skape stor ustabilitet når den tid kommer. Avveiningen i forhold til valutakursen er vanskelig, men jeg tror en forsiktig renteøkning er det minste ondet, påpeker han.- Vi legger grunnlag for stor ustabilitet i fremtiden med den oppblåsingen vi har i boligmarkedet. Enten det er en boble eller ikke, så kommer prisene til å gå ned igjen, sier Røed til DN.Seniorøkonom Marius Gonsholt, Handelsbanken, og Trygve Hegnar er ikke så bekymret