Det kommer fram av dommen fra Oslo byfogdembete, melder .I juni ble Hæhre Entreprenør avvist i konkurransen om en kontrakt på E6 Helgeland til en verdi av 2 milliarder kroner. Anbudspapirene ble nemlig levert i Mosjøen og ikke i Oslo, og dermed i feil by, ifølge Statens vegvesen.Det gjorde at entreprenøren ikke fikk være med i konkurransen om utbygging. Hæhre Entreprenør mente Vegvesenet endret innleveringssted underveis i prosessen, uten at de ble informert. Men den forklaringen kjøpte ikke retten.– Retten er kommet til at Statens vegvesens beslutning om å avvise Hæhres tilbud fra konkurransen ikke er truffet i strid med anskaffelsesregelverket. Hæhre har etter dette ikke sannsynliggjort at Statens vegvesen har gjort feil ved å avvise selskapets tilbud fra konkurransen, heter det.Hæhre Entreprenør må i tillegg betale nærmere 800.000 kroner i sakskostnader til staten ved Samferdselsdepartementet. Entreprenøren må også ut med en halv million kroner til konkurrenten Skanska, som fikk oppdraget med å bygge E6 Helgeland sør, skriver NRK. (©NTB)