Romfarkosten ble skutt opp like etter klokka 19 lokal tid torsdag, litt over klokka 1 norsk tid. Målet er asteroiden Bennu, der det skal tas prøver av grunnen.– Det viktigste formålet med turen er å få med tilbake 60 gram uberørt karbonrikt materiale fra overflaten av Bennu, sier professor Dante Lauretta ved University of Arizona, som leder prosjektet.Det er første gang i historien til den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA at det tas slike prøver av en asteroide.– Vi forventer at disse prøvene vil inneholde organiske molekyler fra den tidlige fasene av solsystemet som kan gi oss informasjon og spor om hvordan livet oppsto.Prosjektet skal pågå i sju år og koster 800 millioner dollar, litt over 6,5 milliarder kroner. Planen er at Osiris-Rex skal være framme på Bennu i juli 2020 og returnere til jorda i 2023.Bennu er omtrent 500 meter i diameter og går i bane rundt sola. Hvert sjette år kommer den like nær jorda som månen, men det er likevel liten risiko for at den skal kollidere med oss, ifølge NASA. (©NTB)