Kjartan Sekkingstad fra Gardermoen

Kjartan Sekkingstad forteller at de fire gislene ble utsatt for bevisst feilinformasjon. Flere ganger, for eksempel til jul, fikk de vite at de skulle bli frigitt og tatt med til ulike steder.

Publisert 23. sep. 2016 kl. 08.26
Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 11.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Kjartan Sekkingstad forteller at de fire gislene ble utsatt for bevisst feilinformasjon. Flere ganger, for eksempel til jul, fikk de vite at de skulle bli frigitt og tatt med til ulike steder.
– Det var bare tull og tøys for å lure oss, forteller Kjartan Sekkingstad som ble sluppet fri fra ett års fangenskap hos terrorgruppen Abu Sayaff på Filipinene på tirsdag.– Jeg vil takke alle som har jobbet for at denne løslatelsen er mulig, sier Sekkingstad.– Fra nå av ser jeg bare framover, men jeg vil også hedre de to kameratene som ikke kom ut i live, sier han på pressekonferansen på Gardermoen.Sekkingstad fortalte at de måtte sette pris på de små gledene i livet for å overleve.– Kanskje får jeg litt mer ris i dag, eller en liten kjeks, sier han.Han forteller også at de ble informert om forhandlingene og tidsfristene som ble satt, og at de visste at en eller alle kunne bli henrettet, men ikke hvem.– Det var en hjelpeløs følelse å se kameraten gå, og ingenting du kunne gjøre med det, forteller han om de to andre gislene som ble henrettet i april og juni. (©NTB)